Over DOLS

Dols wordt geleid door twee broers: Thijs en Dries, de kleinzonen van de oorspronkelijke oprichter van het bedrijf. De liefde voor het vak is hen dus met de paplepel ingegeven.

Dries en Thijs delen hetzelfde DNA, maar afgezien van het typische Dols-trekje om alles net iets beter uit te werken en af te werken dan je verwacht, zijn ze ook heel verschillend. Bij Dries hangt er wat meer los, dus het gaat vaker creatief rammelen in zijn hoofd. Thijs houdt de touwtjes liever wat strakker in handen, waardoor alles efficiënter wordt en het hele team over de streep wordt getrokken wanneer dat nodig is. Ze zijn allebei wie ze zijn en dat maakt hun samenwerking ook zo magisch. Eigenlijk is het in het bedrijf net zo: elke klant kan gewoon zichzelf zijn. Dols biedt je met plezier veel verschillende stijlen, oplossingen, meubilair en … een biertje aan.

Niemand leeft of bouwt of werkt in een vacuüm. Daarom probeert Dols je wereld niet alleen mooier te maken met design of meubilair, maar ook door bv. een weeshuis te sponsoren, af en toe een feestje te geven, de baan op te trekken of gewoon persoonlijk langs te komen na een project om te horen of jij er nog steeds blij van wordt.

 

Het ontstaan

Voor 1948 was ‘Dols’ gewoon de achternaam van Pierre Dols. Dat jaar deelde de mild ambitieuze Pierre echter zijn naam met zijn nieuwe eenmanszaak. Hij kon toen (waarschijnlijk) niet weten dat iemand als jij daar nu, zoveel decennia later, nog over aan het lezen zou zijn. Het was zijn zoon, Jean Dols, die de zaak uitbouwde tot een betrouwbare leverancier van alles wat je op een kantoor zoal kon tegenkomen, van paperclips tot archiefkasten, van kapstokken tot het inktlint in de typemachine.

De evolutie

De goede reputatie die steeds hardnekkiger aan de naam Dols was gaan kleven, ging ook de landsgrenzen over. De goede genen van het bedrijf (betrouwbaarheid, kwaliteit en een scherp oog voor nieuwe trends en technische innovaties) verspreidden zich trouwens niet alleen geografisch, maar ook over nieuwe services. Producten werden niet alleen verkocht, maar konden ook geleverd en op voorhand of ter plaatse geïnstalleerd worden. De stap naar ontwerp, design en dus hele projecten was vrij snel gezet.

Van Dols naar Dols C&P

Omdat de grenzen tussen horeca, winkelruimtes en ook woon- en werkomgevingen steeds flexibeler werden, nam Dols ook steeds meer verschillende soorten van projecten onder de vleugels. Voor de projecten die meer in het gebied van de horeca en hospitality te spotten waren, werd er vaak en succesvol samengewerkt met het Belgische bedrijf C&P. Zo succesvol zelfs, dat er besloten werd om te fuseren.

De Dols familie werd zo in 2017 uitgebreid naar de Dols C&P familie. Dankzij de grotere schaal en het aaneengesloten werkgebied in Zuid-Nederland en België kan Dols C&P nog beter inspelen op de ontwikkelingen in de inrichtingsmarkt en aanverwante sectoren.

 

Vandaag is het territorium van Dols C&P in vogelvlucht: van ontwerp en advies tot aflevering en installatie, in alle mogelijke sectoren, allemaal onder één naam.